jueves, 29 de abril de 2010

Seguiment de sembra de Lophophora williamsii-Seguimiento de siembra de Lophophora williamsii.


   Per primera vegada d'una manera mes o menys seriosa, vull començar a sembrar algunes llavors pròpies del meu grupet de Lophphpora williamsii, si be ho he fet altres vegades amb les llavors que eventualment vaig obtenint, arrivats a certa edat els he anat perdent, principalment per deixadesa pròpia.


    Por primera vez, de una manera mas o menos seria, quiero comenzar a sembrar algunas semillas propias de mi pequeño grupo de Lophophora williamsii, aunque ya lo he hecho otras veces con las semillas que eventualmente se producen, llegada cierta edad, los he ido perdiendo, principalmente por dejadez.



Les flors, es produeixen mes o menys continuament desde finals de primavera i es succeeixen durant tot l'estiu, també al mateix temps, va produint fruits que son de les flors de l'any anterior, es curios que l'anomentat  "peyote" amb l'estimul mecànic dels seus estams, s'autopolinitza amb un moviment dels estams que es tanquen sobre el pistil, açò també passa amb les opunties, curios sempre el moviment als vegetals.





Las flores se producen mas o menos continuamente desde final de la primavera y durante todo el verano, tambien al mismo tiempo va produciendo frutos de las flores del año anterior, es curioso que el "peyote", con el estimulo mecánico de los estambres de sus flores, se autopoliniza, cerrandolos sobre el pistilo, este fenómeno tambien ocurre con las opuntias, curioso siempre el movimiento en los vegetales.



Les llavors de Lophphpora, es produeixen en petites quantitats a dintre d'uns fruits carnosos, tenen una estructura superficial rugosa, observades amb una lupa.

Las semillas de Lophophora, producidas en pequeña cantidad de un fruto carnoso, tienen una estructura rugosa en su superficie observadas con una lupa.



i aquí un altra imatge més individual, aquestes son les llavors amb les quals començaré l'experiencia de cultiu i el seu seguiment.
y aquí otra imagen mas individual, estas son las semillas con las cuales haré el seguimiento y el experimento de cultivo.







7 comentarios:

Anónimo dijo...

No, les llavors de la lopho no són de l´any anterior. Són del mateix any.I amb altres géneres de cactus passa el mateix, per exemple: notocactus , cereus...

On passa és al gen mammillaria.....
a veure si ara es deixa

salvasalom dijo...

Doncs jo pensava que si, a més ho trobava del mes lògic, donat que les flors surten primer una darrere de l'altra tota la temporada, s'assequen sense deixar rastre i després comencen a sortir fruits igual d'aleatòriament, aleshores, on està ubicat el fruit en procés de maduració?, no se si la pregunta meva és comprensible.

Anónimo dijo...

Doncs estant covant per allà.Fixa´t que el creixement del fruit és extraordinariament ràpid, pràcticament d´un dia per l´altre apareix el fruit.Tu mires la planta hui i no te res i al dia seguent ja te el fruit inmadur , pràcticament del tamany de quan serà madur...no t´has fixat amb això...

Anónimo dijo...

Com has fet les fotos de les llavors....??? Fotos de alta qualitat retallades ???
Jo en vull fer i no sé si m´aclariré...

salvasalom dijo...

Si, si que m'he fixat, és increible, literalment apareixen, be, modificaré el text respecte a la maduració del fruit, gràcies per l'aclariment¡¡. Sobre les fotos al.lucinaries si pogueres vorem fer-les, tinc un microscopi, vaja, no exactament, és una lupa amb suport, de pocs augments, uns 20x, ideal per veure detalls de la naturalesa, sense perdre perspectiva de la forma, i encara amb la meva vella compacta digital de 3mp posada sobre l'ocular i fent una foto en mode macro. surten amb un marc rodo, i després si no va be aquesta forma, es retalla. Bricolatge econòmic més que res.
gràcies pels comentaris i salut¡

Anónimo dijo...

Tens una tele lupa tb,però no sé com m´anirà.Treballes amb llum de dia ???
I poses l´objectiu de la càmara totalment aferrat a l´ull de la lupa ???
És curiós que això no alteri la lectura de la llum q fa la màquina automàticament...
Es que volia fer fotos de llavors de dif opunties i d´altres cosetes.A veure si a les vacances ho intento

salvasalom dijo...

Mira, jo posava al principi l'objectiu a dins d'un tub que també entrava al ocular de la lupa, però ara ho faig a pols, es molt sensible a qualsevol moviment. Per a reduïr el temps d'exposició (i tremolors), que es automàtic, faig servir il.luminació directament a la mostra, és comode per que puc triar la procedencia de la llum i fotografiar millor les parts que vull, un flexo o una llanterna son els meus materials. te que estar enfocat per a l'ull, després la camera fa la resta. moltes fotos i triar també eh, no es infalible.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails