viernes, 9 de abril de 2010

Tillandsia argentina



Tillandsia argentina. C.H.Wright



Una de les espècies més resistents, malgrat que presenta el disavantatge del seu lentissim creixement, paga la pena per la bellesa extrema de la seva floració per altra part abundant i regular. Es troba distribuïda per argentina, com el seu nom específic ens diu, es per tant un dels endemismes argentins d'aquest gènere, una de les seves característiques que podem observar a la primera imatge, és que les fulles més externes, per la base sempre estan arrugades i això fins i tot en condicions de correcta hidratació, cosa que conve saber per no ofegar una planta que no li agraden gaire els excessos amb l'aigua.


Floreix al voltant del mes de Maig, en rosetes que han crescut durant dos anys i te tendència a formar un coixinet compacte després d'un bon grapat d'anys de cultiu.


Una de las especies mas resistentes, a pesar de su desventaja por ser de extremadamente lento crecimiento, vale la pena totalmente esto a cambio de su floración extremadamente bella, regular y abundante. Se encuentra distribuida por Argentina como su nombre específico indica, y es por tanto uno de los endemismos argentinos del genero.

Una de las caracteristicas principales que podemos observar en esta planta es la forma arrugada de la base de las hojas mas externas, y esto independientemente de su correcta hidratación. Cosa que conviene saber para no ahogar una planta que en principio no disfruta con una presencia excesiva de agua.

Florece alrededor del mes de mayo, en un bello color magenta, sobre rosetas de un par de años, tiene tendencia a formar una mata compacta redondeada, si esoeramos un buen puñado de años de cultivo.

No hay comentarios:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails