lunes, 3 de enero de 2011

Tillandsia geminiflora.

     Aquesta planta, malgrat trobar-se entre les espècies fàcils i resistents, necessita d'algunes atencions respecte a l'humitat ambiental i no deixar-la molt exposada a glaçades. Cultivada sobre suport directament, arrela amb facilitat, ve d'una zona subtropical del sud de Brasil i nord d'Argentina Paraguay i Uruguai a zones humides.


Algun exemplar l'he plantat sobre escorça de pi i arrela perfectament, per a falta de regularitat en el reg és la millor opció o cultivarla amb altres plantes, amb màxima llum i evitant el sol directe. Les seves flors color rosa fort sobre unes bràctees roig viu, la fan espectacular malgrat el seu petit tamany. La floració en el meu cas ha segut sempre variable en temps, sembla respondre a bones condicions del moment.     Esta planta a pesar de encontrarse entre las especies fáciles y resistentes, necesita de algunas atenciones respecto a la humedad ambiental y no dejarla expuesta a heladas. Cultivada sobre soporte, enraiza perfectamente con facilidad, viene de una zona subtropical al sur de Brasil, norte de Argentina, Paraguay y Uruguay, donde vive en zonas húmedas.
 Algun ejemplar lo he cultivado sobre corteza de pino y enraiza bien, sin duda ante la irregularidad de los riegos, es una buena opción o cultivarla junto a otras plantas, con la máxima luz y evitando el sol directo.  Sus flores, color rosa fuerte sobre las bracteas rojo vivo, son espectaculares a pesar del pequeño tamaño de la planta. La floración en mi caso ha sido muy variable en el tiempo, parece responder a buenas condiciones del momento.4 comentarios:

Unknown dijo...

Bon any Drach!
Bonica planta en plena floració.Segons em consta existeix una varietat anomenada "incana" la qual té les esquames de les fulles més gruixudes, donant-li un color més blanquinós.
Salut!

salvasalom dijo...

Bon any Abel¡¡ Doncs si, la floració és de les bones¡. Conec aquesta varietat(incana), però he trobat poques referències, jo pensava que seria una varietat més rustica que la habitual i m'interessava per això, però no l'he trobada enlloc. Em va "prou" be a l'exterior, però crec que ara provaré tractar-la més tropicalment. Vinga, ja xarrem. Merci i salut¡

Fcº Javier Barbadillo Salgado dijo...

Una especie de floración espectacular. Imagino la alegría que sentirás cada vez que la planta alcanza ese estado de plenitud.

Saludos, Drach.(Bon any!)

salvasalom dijo...

Hola Fcº Javier¡. Es una planta que es como una pequeña joya en floración. Reconozco que alguna he perdido tratando de adaptarla al verano seco o al frio invierno, con las Tillandsias muchas veces es ensayo-error.
Un saludo¡¡ y por supuesto un buen año¡

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails