lunes, 9 de agosto de 2010

Sempervivum al Pallars Sobirà

No és una cosa que tinga gaire mèrit això de trobar sempervivum al cor dels Pirineus, però m'agrada fer petites observacions sobre la seva ubicació i costums locals, que després resulten curioses amb el temps.
     avuí m'he acostat a un recò de la Vall ferrera, a un lloc amb l'estrany nom de la Torre de les bruixes, una petita construcció antic colomer on viu una no gaire gran població de Sempervivum arachnoideum, que a aquesta altitud de 1100 m i per aquests llocs, no es massa abundant, en comparança amb les tectorum que ara en ple agost es troben en exhuberant floració.

S.arachnoideum,1100m Torre de les bruixes.Alins Pallars sobirà

 Com a curiuositat diré que uns pocs centenars de metres mes amunt, aquesta convivència produeïx moltissims híbrids, en canvi aqui totes dues espècies permaneixen pures.

S.tectorum,torre de les bruixes,1100m,Alins,Pallars sobirà


No es mucho merito encontrar sempervivum en el corazón de los pirineos, pero me gusta hacer pequeñas observaqciones locales de ubicación y costumbres locales, porque con el tiempo y la distancia pueden llegar a ser reveladoras. Hoy me he acercado a un rincon de la Vna pequeña población de Sempervivum arachnoideum que en esta altitud de solo 1de vive uallferrera, a un lugar con el extraño nombre de la" Torre de les Bruixes"(torre de las brujas), una antigua edificación usada como palomar, donde vive una pequeña población de Sempervivum arachnoideum que a esta altitud de solo 1100 metros no es demasiado común, comparada con la Tectorum que se encuentra en pleno mes de agosto en su época de floración.


S.arachnoideum,torre de les bruixes,1100m,Alins,Pallars sobirà


 Como curiosidad diré que unos cientos de metros por encima, su convivencia produce muchos muchos híbridos, en cambio aqui permanecen ambas especies puras.


S.tectorum(flor)torre de les bruixes,1100m,Alins,Pallars sobirà

2 comentarios:

Olga Xirinacs dijo...

La lentitud requerida per poder veure les teves fotografies des del meu lloc precari, em fa pensar que potser les passes a 300... No sé si és així. Jo les redueixo a 72 i sebla que van una mica més ràpides. La qüestió és que t'he pogut llegir però no veure les imatges, i en tenia curiositat.
Bona estada a Alins, d'on en tinc bon record.

salvasalom dijo...

Hola Olga¡¡, encantat de que hages visitat aquest petit jardí que ara en estiu com pots veure és itinerant, doncs si, les imatges, son molt grans, més que a 300 crec que son d'un ample de 1000, com que son gairebé sempre plantes, m'agrada que surtin amb detalls. Ara moltes connexions, excepte les eventuals com la que tinc ara jo també, son bastant ràpides i potents. Me'n alegro molt de la teva visita, gràcies¡¡

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails