lunes, 10 de mayo de 2010

Tillandsia jucunda



Aquesta planta, en principi la tinc com a Tillandsia jucunda, quan va arrivar a les meves mans, acabava de florir feia poc i em va semblar que  els petals ja marcits, tenien un cert to blau, ben diferent al groc que teoricament deuria tindre una Tillandsia jucunda normal, no he trovat cap referència de varietats, excepte la coneguda var viridiflora, ben caracteritzada i vegetativament diferent, ja que te les fulles cobertes de molts tricomes amb l'aspecte grisenc típic de les tillandsies. En fi, aquesta planta misteriosa, ara mateix es trova de nou en floració ja ben documentada fotogràficament i continuo a hores d'ara sense saber ben be com anomenar-la, per altra part, la seva bellesa està fora de qualsevol denominació, malgrat que continuaré investigant i deixo obert aquest tema de discussió o de suggerències.




Esta planta, que en principio la tengo como Tillandsia jucunda, cuando llegó a mis manos, acabava de florecer recientemente y los petalos ya marchitos, me pareció que tenian un tono azulado, cuando la tipica jucunda es de floración amarilla. No he encontreado que haya otras variedades excepto la bien conocida jucunda var viridiflora, bien caracterizada y vegetativamente diferente al estar sus hojas cubiertas de tricomas con el aspecto típico de las Tillandsias grises. En fin, esta planta misteriosa, ahora mismo se encuentra de nuevo en floración ya bien documentada fotograficamente y continuo todavia sin saber como llamarla. Por otra parte su belleza está fuera de cualquier denominación a pesar de que continuaré investigando y dejo abierto este tema de discusión o de sugerencias.



2 comentarios:

Unknown dijo...

Trobo molt interessant el teu blog sobre les Tillandsia pels coneixements que aportes.Aquest gènere de plantes el vaig conèixer ja fa uns anys i no em deixen de sorprendre.
Respecte a la Tillandsia jucunda, em consta que hi ha una varietat hortícola denominada 'salmon' amb les flors de color salmó tirant a blanc.

salvasalom dijo...

Hola Abel¡¡, gràcies pel comentari, jo també trobo encara despres d'els anys, que continuen agradant-me. Moltes gracies per la indicació de la T.jucunda¡¡, m'ha costat trobar la referència de la varietat "salmon",no és ben be exactament la mateixa per què la bractea de la meva es d'un rosa ben fort, però això deixa les portes obertes a la existència d'una variabilitat en aquesta espècie que desconeixia totalment. Salut¡¡. Salva

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails