lunes, 21 de julio de 2008

Incubació 1
Incubació


La troballa dels ous, primer pas, que s'ha donat el 21 de juny, tan casual com inesperadament, per aquest motiu, un d'ells es trenca, i es troben un total d'ous sencers, als quals sel's numera a la part superior, per tal d'assegurar una posició identica a la de la posta, es important segons diuen els que saben, mantenir la posició durant tota la incubació. La primavera ha segut força plujosa i la posta s'ha realitzat a un contenidor d'1mX1m amb una fondària de 30cm de terra mescla Argila, sorra sil.licia i granitica i turba. probablement s'ha fet en dues parts i per l'actitut de la femella després d'aquest dia (gran augment de la gana de menjar), sembla que al menys la segona posta és del mateix dia 21 de juny.lloc de la posta

A la vista dels ous, es pot apreciar en tots cinc una coloració uniforme i una mica més fosca a la part de baix, sense grans diferències i tots amb un pes d'entre 15 i 16 grams.


A hores d'ara, no hi ha incubadora profesional i es fa una recerca urgent per internet, per sort es compta amb alguns elements necessaris, retirats de l'us fa ja molt de temps i ara reutilitzats, com son, un parell de cables calentadors de silicona i una resistencia d'aquari basica amb termostat mecànic. La opció més fàcil i ràpida es la del sistema "Baño maria", un diposit intern, amb una capa d'uns 5 o 10cm de perlita en aquest cas per disponibilitat immediata, però és més corrent ubicar els ous sobre vermiculita, en fi, sembla cosa de gust. tot açò submergit dins d'un altre diposit que es on hi ha la resistència d'aquari que escalfa l'aigua. Manualment es controla la temperatura amb un termo higròmetre al lloc on son els ous i es va pujant o baixant des d'el propi calentador, fins que trobem el punt que es sobre els 31.5ºc al compartiment d'els ous, la temperatura de l'aigua però en aques muntatge, es situava sobre els 45ºc, cosa que em semblava excesiva per mantindre viu el calentador durant 60 dies que dura la incubació, a més amb una evaporació brutal d'un parell de litres per dia i la impossibilitat de tapar-ho, per que experimentalment l'humitat pujava fins a un 100%, massa per a aquests ous de tortuga de terra.


Tot i amb això, amb aquest muntatge, van passar els primers 30 dies, mentres preparava altra instal.lació més fiable, la temperatura no va baixar mai del 31ºC ni va pujar mai de 32.5ºC, però la meva dedicació va ser quasi constant, amb frequents ajustaments del termostat i reposició d'aigua continua.Sobre el 20 de Juliol, es tenen els elements i el temps per posar en marxa una nova incubadora més segura, no es disposa d'imatges dels ous, però 2 d'ells tenen al seu interior tota una xarxa de venes i un element mes fosc a la part inferior, els altres tres, tenen el mateix aspecte que al principi, però amb un color mes clar. A finals de Juliol, n'esclata un espontàniament, podrit, cosa que em fa sospitar que sols dos van per bon camí.

No hay comentarios:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails