domingo, 20 de marzo de 2011

L'Hivern s'acaba?-El Invierno se acaba?

Tillandsia duratti.

Ha segut una bona temporada de plujes, em semblava una mica massa per a les Tillandsies a l'exterior, després d'això, aquests darrers dies, amb temperatures primaverals i l'entrada diaria del sol  a la mitat nord, les ha fet despertar amb força inicis i continuació de floracions. Les poques plantes que conservava a l'interior, ja estan ubicades al seu lloc habitual, la ubicació interior ho he fet més per ser algunes plantes noves i que van patir petits efectes del fred agafats a temps. A l'interior del petit hivernacle, les màximes han arrivat ja fa mes d'un mes prop dels 20ºC i l'acabo de cobrir amb una malla d'ombra blanca per que ben aviat seràn temperatures excessives, aquestes bones condicions han fet florir molt inesperadament la petita Tillandsia aizoides.

Ha habido una buena temporada de lluvias, que me parecia demasiado para las tillandsias del exterior, despues de esto, estos últimos dias con temperaturas primaverales y la entrada diaria del sol a la cara norte las ha hecho despertar con fuerza los inicios y continuación de floraciones. Las pocas plantas que conservaba en el interior, ya estan situadas en su lugar habitual, la ubicación interior ha sido mas por que se trataba de plantas nuevas y que se habian visto afectadas por alguna helada y rescatadas a tiempo. En el interior del pequeño invernadero, las máximashace mas de un mes que son cercanas a los 20ºc y lo he cubierto con una malla blanca porque en poco tiempo las temperaturas sin duda seran excesivas, estas buenas condiciones, han hecho florecer de manera inesperada por mi a la pequeña Tillandsia aizoides.



 Procedeix de l'hàbitat sobre l'areola d'un trichocereus, va florir espectacularment el primer any amb les seves flors gairebé negres i després de creixer en tamany, va començar una decadència que em va fer tractar de recuperar-la i sembla agraïr molt aquestes condicions de terrari humit, he procedit de la mateixa manera amb la Tillandsia tricholepis i per ara amb dues sembla que funcionen be amb la forta humitat d'un hivernacle. També a l'hivernacle comença a tintar de roig la seva bràctea una Vriesia sp, que és especialment resistent i que tinc de fa varies generacions cultivada sobre un arbre de bromelies.

Procede del hábitat sobre la areola de un trichocereus, floreció espectacularmente el primer año y despues de crecer en tamaño, empezó a decaer hasta el punto de tener que recuperarla con urgencia y parece preferir las condiciones muy húmedas de un invernadero, he procedido de la misma manera con la Tillandsia tricholepis y ambas por el momento funcionan muy bien. Tambien en el invernadero, empieza a teñirse de rojo la bractea de una vriesia sp, que es especialmente resistente y que mantengo desde hace varias generaciones como epífita sobre un arbol de bromelias.



Alguns anys, com el passat son pobres en floracions de les espècie més típiques T.aeranthos i T.bergerii, en el cas de l'aeranthos, com que les rosetes de les meves plantes floreixen cada dos anys, devegades coincideix que gran nombre d'elles estan al mateix procés, amb les bergerii, he millorat la seva frequència amb l'adob, però la major o menor abundància no se ben be a que respon. A la imatge de baix una Tillandsia aeranthos comença a pensar en florir amb la presència del sol.

Algunos años son especialmente pobres en las floraciones de las Tillandsias mas típìcas, T.aeranthos y T.bergerii, en el caso de la aeranthos, como las rosetas de mis plantas generalmente maduran en dos años, la coincidencia de muchas en este mismo estado produce este ritmo, con la T.bergerii he mejorado la frecuencia con el abonado, pero no se bien a que responde la mayor o menor abundancia de flores. En la imagen inferior una Tillandsia aeranthos empieza a pensar en florecer con la presencia del sol.


La Tillandsia bergerii, molt ben adaptada a aquest hàbitat i una de les més avançades en floració, ja li queda poc per mostrar les seves flors blaves.
La Tillandsia bergerii, muy bien adaptada a este hábitat y una de las mas avanzadas en floración,muy cerca de mostrar sus flores azules.



Aquest any, penso que potser especialment prolífic en colors a partir d'ara, després de la inactivitat de l'hivern, que ha estat com l'any passat molt fosc amb molts dies de nuvols i amb màximes massa baixes, moltes espècies algunes per primera vegada, es troben en procés de floració, la primavera es sense cap dubte la millor època per a aquestes plantes.

Este año preveo que será prolífico en colores a partir de ahora, despues de la inactividad del invierno, que ha sido como el año pasado, oscuro, con muchos dias de nubes y con las máximas demasiado bajas, muchas especies, algunas por primera vez se encuentran en proceso de floración, la primavera es sin duda la mejor época para estas plantas. 


Tillandsia geminiflora



Tillandsia latifolia.



2 comentarios:

Fcº Javier Barbadillo Salgado dijo...

Está en el aire, en la luz, las plantas siempre nos lo indican. La primavera vuelve para que la Vida se afane en sus tareas.
Presiento, Drach, que vas a estar muy atareado en los próximos meses, tiempo de observaciones...y compensaciones.
Un saludo entre las plantas.

salvasalom dijo...

Hola Fcº Javier, efectivamente, ahora viene mucha actividad con las plantas, aunque me resulta una obligación placentera, relajante, incluso los gestos mas rutinarios. A mi siempre me da la impresión de que ellas saben algo que yo no se y me tienen motivado.
:) Un saludo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails