domingo, 18 de julio de 2010

Aechmea distichanta

     Després de la floració, com ocorre amb gairebe totes les bromelies, esdevé la mort de la planta i quasi sempre ve acompanyada del naixement de noves plantes a la base de la mateixa, que perpetuaran la posició de la planta i multiplicaran el seu nombre independentment de la reproducció per llavor que eventualment es pot produïr també, aquestes plantes filles, en principi no tenen capacitat de amagatzemar aigua, per la seva posició lateral i tamany petit, per tant depenen inicialment devegades llarg temps de la planta mare, que va entrant en decadència a poc a poc. En el cas de la Aechmea distichanta, ja mostrada a un post anterior, la tenia inicialment cultivada com a epífita, es a dir, sense terra o amb una petita quantitat de material enganxat a la base i facilitar la implantació de noves arrels, així sol, va produïr un fillol rapidament després de sortir la flor i marcir-se i com que volia incrementaqr la producció de fillols, vaig decidir de plantar-la a un cossiol amb terra i el resultat va ser l'esperat amb una acceleració del creixement del fillol i a més la producció d'uns altres dos, una prova més de l'adaptabilitat a les condicions variables de les bromelies.
Despues de la floración, como ocurre con casi todas las bromelias, sobreviene la muerte de la planta y casi siempre va acompañada del nacimiento de nuevos brotes en la base de la misma, que perpetuaran la posición de la planta, incrementando su numero independientemente de la eventual reproducción por semillas. Las plantas hijas, en principio no tienen la capacidad de almacenar agua, por su situacion lateral y su tamaño, por lo tanto dependen inicialmente y a veces por largo tiempo de la planta madre, que va decayendo poco a poco. En el caso de la Aechmea distichanta, ya mostrada en un post anterior, la tenia inicialmente cultivada como epífita, es decir sin tierra y con una pequeña porcion de material en su base para facilitar la emisión de raices, de este modo, solo produjo un hijuelo rapidamente despues del marchitamiento de la flor, y como queria incrementar la producción de hijos, la plante en una maceta con tierra, lo cual produjo el inmediato nacimiento de dos brotes mas y un aceleramiento del crecimiento, una prueba mas de la adaptabilidad a condiciones variables de las bromelias

2 comentarios:

Rosan dijo...

olá Drach
muito boa idéia esta tua de colocar a planta em terra para que prodizice filhotes, novas plantas, aqui tenho também algumas que já estão na 3ª geração de plantas, e continuam bonitas e a florecer.
as mudas estão bonitas para logo mais te darão flores.

saludos

Rosan

Anónimo dijo...

Bones Drach,

M'encanta el teu blog i comparteixo la teva passió per les plantes exòtiques que resisteixen en el nostre clima. Jo sóc del maresme, però fa anys que visc a Barcelona. Em dedico a la jardineria des de fa 5 anys i tinc curiositat per saber l'evolució de les teves aechmea (la recurvata i la ditichanta). Jo tinc varies A. fasciata a la terrassa del meu pis tot l'any a l'exterior i a l'ombra, i estan de conya. Tinc un projecte per un jardí a bcn i hi voldria combinar aecmeas i billbergias. Bueno, felicitats pel pel blog.

Octavi

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails