miércoles, 4 de agosto de 2010

Tillandsia tectorum

Ja feia més d'un parell de mesos que la inflorescència anava formant-se, la seva lentitut extrema, m'havia fet pensar que per algun motiu havia quedat interrompuda, però després d'una setmana sense veure-la, m'he trobat amb la sorpresa de les seves flors blaves, al mateix temps ha començat tímidament a brotar, es realment una planta difícil de tindre-la bonica i gran per la questió del temps necessari.



 Respon bastant be als adobs, però al pulveritzar fertilitzant dissolt amb l'aigua, te tendència a tacar-se per la proliferació d'algues entre la seva epidermis densament coberta de tricomes, ocorre el mateix amb els ambients de molta pols en suspensió, s'embruta sense remei, al menys cultivada a l'exterior. Per altra banda resisteix temperatures més extremes que altres Tillandsies, sempre amb la recomanació de que no permaneixi humida quan fa fred, però en el meu cas, aquest humit hivern les meves tectorum han rebut sense problemes tota la pluja al damunt i fins  i tot la neu, però també se que aquest cas en altres ocasions  ha segut fatal, tot és una questió de petits matissos, i de forçar al limit la seva resistència.

Ya hacia mas de dos meses que la inflorescencia se iba formando lentamente, tan lentamente que habia llegado a pensar que por algun motivo se habia interrumpido, pero despues de una semana sin observaciones, me he encontrado por sorpresa con sus flores azules, al mismo tiempo ha comenzado timidamente a brotar, es realmente una planta difícil de tener bonita y grande, por el tiempo necesario.


Responde bastante bien al abonado, pero tiene tendencia a formar algas cuando se riega con fertilizantes, por su epidermis densamente cubierta de tricomas, ocurre lo mismo en ambientes polvorientos, las plantas se manchan sin remedio, al menos cuando se cultiva como en mi caso al exterior. Resiste temperaturas mas extremas que otras Tillandsias, siempre mejor mantenida en seco con frio, però en mi caso, este humedo invierno, mis ejemplares no han sufrido lo mas minimo a pesar de toda la lluvia e incluso la nieve que han recibido en abundancia. Tambien se que esto ocurre en otras ocasiones , todo es una cuestión de pequeños matices y de forzar mas o menos la resistencia de las plantas.


5 comentarios:

Rosan dijo...

Drac.
esta é realmente imprecionante, parece coberta de neve.
toda branca, gostei muito desta.
parabéns por plantas tão lin das e diferentes.

saludos.

salvasalom dijo...

Hola Rosan¡¡,esta planta vive a mucha altitud en un ambiente muy seco, eso la ha hecho tan bella. En su hábitat con tiempo suficiente, hay ejemplares inmensos y preciosos. Gracias¡¡
Un beso.

Alejandro dijo...

Ostres Drach què bonica que és aquesta planta!

Salutacions,
Viatger

salvasalom dijo...

Hola Viatger¡¡, gràcies, jo també ho penso, el mon de les tillandsies per a mi encara és infinit.

Anónimo dijo...

Hola! Avuí he comprat una daquestes, però n ola tinc subjecta a cap lloc, on me recomanes, gràcies!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails